Maak een afspraak

Sportblessures

Sporten is goed voor lichaam en geest, maar kan ook voor blessures zorgen. Onze fysiotherapeuten kunnen u hierbij helpen.

Door een adequate behandeling van 1 van onze therapeuten komt u er zo snel mogelijk weer bovenop.

Oorzaken

Door overmatig te sporten, te veel in een te korte periode, kunt u overbelastingsblessures krijgen. Ook na een tussenperiode, bijvoorbeeld de winterstop, kun je aan de start van het seizoen opeens klachten krijgen aan spieren, pezen of gewrichten. 

Geen of een (te) korte warming up is een oorzaak van veel sportblessures, aldus de wetensschap. Een goede warming up is een adequate manier om je spieren, gewrichten en mentaal voor te bereiden op inspanning. 

Soms zijn blessures niet te voorkomen of ontstaan door het toedoen van anderen. Ook kunnen blessures ontstaan door het gebruik van verkeerd materiaal, zoals verkeerd schoeisel en niet dragen van beschermende kleding.

Gevolgen

Door blessures onstaat er vaak pijn en onvermogen om door te sporten, het is daarom verstandig advies en behandeling van een fysiotherapeut te overwegen. Onze fysio's zijn gespecialiseerd in sportblessures, doen zelf ook aan sport en hebben een goed inlevingsvermogen om de ernst van uw klacht te kunnen beoordelen.

Spier- en peesblessures zijn de meestvoorkomende blessures in de sport. Ook pijn in de gewrichten of klachten na een ongeluk bij een wedstrijd of training kunnen voorkomen.

Het is altijd belangrijk verstandige keuzes te maken op basis van uw behoeftes en klacht. Het maakt soms veel verschil of iemand op topsportniveau of recreatieniveau sport. Ook individueel en teamsport kan een verschil maken bij het nemen van een beslissing waarin u wordt understeund door een therapeut.

Onze fysio's hebben veel affiniteit met sport en bewegen zelf ook binnen sport en verenigingen. Daardoor zijn zij bewust van de impact van blessures op sporters, maar ook op het team, de ouders, de trainer/coach en de vereniging.

 


Overmatig sporten in korte periodes kan leiden tot overbelastingsblessures. Na tussenperiodes, zoals de winterstop, kunnen plotseling klachten aan spieren, pezen of gewrichten ontstaan. Onvoldoende of te korte warming-up is een veelvoorkomende oorzaak volgens wetenschappelijk inzicht.

Verstandige keuzes maken op basis van behoeften en klachten is essentieel. Het dragen van geschikt materiaal, zoals schoeisel en beschermende kleding is belangrijk. Een goede warming-up voorafgaand aan inspanning kan blessures helpen voorkomen.

Sportblessures resulteren vaak in pijn en belemmeren het vermogen om door te sporten. Advies en behandeling van een fysiotherapeut worden aanbevolen voor een snel herstel. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in sportblessures en begrijpen de ernst van klachten. Ze hebben affiniteit met sport, zijn actief binnen sportverenigingen en bieden een empathische benadering.

Onze fysio's hebben veel affiniteit met sport en bewegen en zijn zelf ook actief binnen sportverenigingen. Daardoor zijn zij bewust van de impact van blessures op sporters, maar ook op het team, de ouders, de trainer/coach en de vereniging.