Maak een afspraak

Echografie

Dé moderne manier van diagnostiek voor uw klachten. Echografie is bij ons beschikbaar in Amstelveen.

Dé moderne manier van diagnostiek voor uw klachten. Echografie biedt de mogelijkheid om spieren, pezen, slijmbeurzen en gewrichten in beeld te brengen. Een echografie brengt het bewegingsapparaat gedetailleerd in beeld. Een echografist kan zo een relatie leggen tussen uw klacht en de beelden die hij ziet.

Comfortabel en doeltreffend

De echografie is niet alleen een nauwkeurige, maar ook comfortabele manier om u te onderzoeken. In plaats van statische (zoals bij röntgenopnames of MRI scan) ziet de therapeut dynamische beelden.

U kunt tijdens het onderzoek vrij bewegen en de therapeut kan meteen zien of de beelden de klachten onderbouwen. Zo kunnen we snel en gerichter een behandelplan opstellen en onmiddellijk van start met de behandeling.

Echografie is een diagnostisch middel en dus geen behandeling op zich. Wanneer de fysiotherapeut zijn vermoedens wil bevestigen, kan hij een echo maken. De echo maakt hij op basis van een eerder gedaan intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Hiermee stelt hij de diagnose en maakt op basis daarvan uw behandelplan. Tijdens of na uw behandeltraject kan de fysiotherapeut weer een echo maken en deze vergelijken met de eerste echo. Mocht het nodig zijn, dan kan de fysiotherapeut uw behandelplan aanpassen

Altijd snel mogelijk

Een goede echo maken kost tijd, maar bij Karel Muns fysiotherapie kunt u altijd snel terecht. Wij hebben moderne echo-apparatuur die verplaatsbaar is, dus bent u aan huis gebonden kunnen we zelfs aan huis komen voor echografie. Bel naar onze praktijk voor de mogelijkheden.