Maak een afspraak

Fysiotherapie

Informatie over onze praktijk en fysiotherapie vind u hier.

Fysiotherapie is meer dan masseren!

Een fysiotherapeut is specialist op het gebied van het bewegingsapparaat. Dit houdt in; je spieren, gewrichten, pezen, banden en zenuwen. Een fysiotherapeut kan door middel van een vraaggesprek en verschillende behandelingen klachten door een verkeerde (werk)houding, pijn in spieren, pezen gewrichten of andere blessures verhelpen.

Ook interne aandoeningen kan een fysiotherapeut behandelen, denk aan longziekten (COPD), spierziektes (MS/ALS), beroerte, hart- of herseninfarct of bijvoorbeeld parkinson.

Fysiotherapie is dus veel meer dan masseren wat veel mensen nog steeds denken. Onze fysiotherapeuten zijn specialisten op het gebied van (gezond) bewegen en hebben de kennis en kunde om klachten adequaat te kunnen behandelen en gericht advies te geven.

Binnen de fysiotherapie bestaan er veel specialisaties en opleidingen op het gebied van specifieke klachten. Ook onze therapeuten hebben zich gespecialiseerd, meer informatie vind u bij behandelmethodes of op de teampagina

Vergoeding?

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed uit de basisverzekering, voor de meeste behandelingen heeft u een aanvullende verzekering nodig. Bij sommige chronische aandoeningen worden de kosten wel vergoed vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering, kijk hiervoor op www.fysiovergoeding.nl (klik op; info voor patiënten).

Kwaliteit?

Fysiotherapeut is een wettelijk beschermde beroepstitel. Dat betekent dat iemand zich pas fysiotherapeut mag noemen na het behalen van een erkende opleiding. Daarnaast zijn alle fysiotherapeuten ingeschreven in het BIG-register (een  databank van Nederlandse erkende zorgverleners). Tevens is er het Centraal Kwaliteitsregister (CKR), om in het registere te komen moet de fysiotherapeut aan kwaliteitseisen voldoen en zich bijscholen. Op www.defysiotherapeut.nl staan alle fysiotherapeuten die ingeschreven staan bij het CKR.

Alle fysiotherapeuten bij Karel Muns staan ingeschreven het BIG-register én het CKR/KRF.