Maak een afspraak

Artrose

Heeft u last van stijve en/of pijnlijke gewricht(en)? Neem dan contact op voor een uitgebreid onderzoek van uw klachten, mogelijk heeft u artrose.

Pijn verlichting.

Voelen uw gewrichten stijf aan en doet het pijn als u ze beweegt? U denkt misschien dat het beter is om beweging te voorkomen, maar dat is vaak niet zo. Hiermee is de kans dat mogelijkheden beperkter raken vrij groot. Door te bewegen zullen de klachten minder snel optreden.

Onze fysiotherapeuten onderzoeken de mate van uw klachten en stellen een persoonlijk behandelplan samen met u op. Het doel is om een actievere levensstijl aan te leren, maar ook om inzicht te krijgen in de klachten. De kwaliteit van leven verbetert met een actieve levensstijl. Meer bewegen = minder stijfheid en pijn op de langere termijn.

Onze fysiotherapeuten kunnen u de benodigde informatie geven over de aard van de klachten, het verwachtingspatroon en wat de behandeling inhoudt. Neem hiervoor contact op met een van onze therapeuten.

* Voor artrosebehandelingen van de heup of knie worden door de nederlandse zorgverzekering 12 behandelingen (per jaar) vergoed, hiervoor is vaak wel een verwijzing van de behandelend arts/huisarts nodig i.c.m. een röntgenfoto van het gewricht. Deze behandelingen vallen onder de basisverzekering, dus kunnen ook het eigen risico aanspreken.


Als uw gewrichten stijf aanvoelen en bewegen pijnlijk is, kan het verleidelijk zijn om beweging te vermijden. Echter, dit is vaak niet de beste aanpak. Onze fysiotherapeuten begrijpen dit en onderzoeken de mate van uw klachten om een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Het doel is om een actievere levensstijl aan te leren en inzicht te krijgen in uw klachten. Een actieve levensstijl verbetert de kwaliteit van leven. Meer bewegen betekent op de lange termijn minder stijfheid en pijn.

Onze fysiotherapeuten kunnen u voorzien van informatie over de aard van uw klachten, het verwachtingspatroon en wat de behandeling inhoudt. Neem contact op met een van onze therapeuten voor persoonlijk advies en begeleiding.

Ja, voor artrosebehandelingen van de heup of knie worden 12 behandelingen per jaar vergoed door de Nederlandse zorgverzekering. Een verwijzing van de behandelend arts/huisarts, samen met een röntgenfoto van het gewricht, is vaak vereist. Deze behandelingen vallen onder de basisverzekering en kunnen ook het eigen risico aanspreken.

Fysiotherapie richt zich niet alleen op het verminderen van stijfheid en pijn, maar ook op het aanleren van een actievere levensstijl. Dit draagt bij aan een betere kwaliteit van leven op de lange termijn.