Maak een afspraak

Aquatherapie

Wij geven aquatherapie in Uithoorn. Lees meer voor de locaties, lesdagen en tijden.

Let op! Wij bieden alleen aquatherapie aan op onze locatie Amstelhof.

Aquatherapie, ook wel hydrotherapie genoemd, is een uitstekende methode om met verschillende klachten toch te kunnen oefenen/trainen. Doordat u in het water bijna gewichtloos kunt trainen is de belasting op uw spieren en gewrichten een stuk minder dan op het land. Toch heeft u door het water weerstand waardoor toch activiteit van uw lichaam wordt gevraagd.

Veel van onze patiënten hebben baat bij aquatherapie, zo kun je met veel verschillende klachten meedoen met de lessen. Van schouderklachten tot botbreuken tot operaties kunt u flink hulp hebben aan zwembadtraining. Daar waar u op het land moeilijk kunt lopen, kunt u met minder weerstand wel in het water oefenen. Zo blijft u toch in beweging en kan er meer progressie worden behaald.

De zwembaden waar wij lesgeven zijn verwarmd en kunt u altijd bij de bodem, hierdoor zijn deze lessen voor iedereen geschikt. Ook kunnen wij individueel met u oefenen.

Vraag bij uw therapeut de mogelijkheden of bel met de locatie Amstelhof. 

* U dient eerst contact te hebben gehad met onze locatie op Amstelhof alvorens u kunt meedoen met de aquatherapie lessen op onderstaande locatie.

 

Lesrooster Amstelhof 
Adres: Noordammerweg 30, Uithoorn

Maandag 09:00-10:00
Donderdag 09:00-10:00 (*11:00-11:45)
Vrijdag 10:30-11:30

* Op donderdag is er op de Amstelhof een beweeggroep voor long/COPD patiënten.