Maak een afspraak

Rugklachten

Rugklachten komen helaas veel voor, maar wij helpen u graag met het juiste advies en behandeling. Wij zijn aangesloten bij het RugNetwerk.

Rugklachten is een verzamelnaam voor pijn en ander ongemak aan je rug. Sommige mensen hebben korte tijd last van hun rug, terwijl anderen langdurige (chronische) lage rugklachten hebben. Rugpijn kan zeer belastend zijn en langdurige lage rugklachten kunnen een leven ernstig ontregelen.

Rugklachten komen veel voor. Circa 75% van de volwassenen krijgt ooit in zijn leven te maken met lage rugklachten. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen aspecifieke lage rugklachten en rugpijn met specifieke oorzaken. Deze laatste vorm wordt maar bij ongeveer 5% van de mensen gevonden. Het overgrote deel is dus aspecifieke rugpijn, waarvan de exacte oorzaak niet duidelijk is. Ook kan men zeggen dat er dan geen duidelijke specialistische behandeling voor deze rugklachten is aan te wijzen.

Spit, ischias, lumbago?!

Spit: Je zal het wel herkennen, ineens schiet pijn in de rug. De pijn die je voelt wordt acute lage rugpijn genoemd. Vaak ontstaat dit, zoals de naam al aangeeft, acuut. De pijn is in de eerste dagen het ergst, daarna wordt de pijn steeds minder. Spit wordt ook wel ischias of lumbago genoemd.

Met de juiste begeleiding en goede informatie en advies kunnen onze therapeuten u helpen.

Hernia

Een hernia is een vervelende klacht waarbij pijn in de rug kan uitstralen van het bovenbeen zelfs tot in de tenen. Uw fysiotherapeut kan doormiddel van een vraaggesprek en gericht onderzoek een hernia vermoeden. Een eventuele hernia kan alleen vastgesteld worden door een MRI, echter is ook bij personen die geen klachten hebben vaak een hernia te zien op een MRI, naarmate het ouder worden neemt dat percentage toe. Dit maakt een MRI niet altijd even betrouwbaar en daarom niet altijd noodzakelijk. 

In de meeste gevallen is een operatie niet nodig en kunt u door middel van goede begeleiding van onze fysiotherapeuten vanzelf herstellen. Mocht u toch geopereerd worden bent u ook bij ons aan het juiste adres voor revalidatie.

Manueel therapeuten:
- Maureen Olijkhoek
- Ron Langelaan

Aangesloten bij het RugNetwerk:
- Robby Boes
- Ron Langelaan
- Maureen Olijhoek
- Dimitry Roschar