Maak een afspraak

Nekklachten

De oorzaken van nekklachten zijn heel verschillend. Laat uw klacht door ons onderzoeken en behandelen.

Ah! M'n nek doet pijn! Wat nu?

Oorzaken en behandelingen

Nekklachten zijn zeer vervelend en kunnen ervoor zorgen dat u beperkt wordt in het uitvoeren van uw dagelijks activiteiten. Deze klachten kunnen ontstaan door verschillende factoren. Hoe deze klachten het beste behandeld kunnen worden verschilt per persoon en de oorzaak van de klacht. Hieronder kunt u zien welke nekklachten er zijn, welke symptomen daarbij horen en met welke behandelmethoden deze nekklachten behandeld kunnen worden.

Oplossingen en tips

Er bestaan verschillende oorzaken en behandelingsmogelijkheden bij nekklachten. Daarom is een gericht onderzoek door de fysiotherapeut de beste manier om inzicht te krijgen in uw klachten en wat hier aan te doen is.

Nekklachten gaan vaak gepaard met pijn en uitstraling naar de schouder, arm en/of hoofd. Dit wordt 'referred pain' genoemd. Wanneer zich in de verschillende nek-/schouderspieren myofasciale triggerpoints ontwikkelen, kunnen deze uitstralende pijn geven op een andere plaats dan waar het oorspronkelijke probleem zich bevindt. Veel voorkomende problemen zijn armklachten en spanningshoofdpijn. Deze triggerpoints zijn door speciale behandelingen goed te bestrijden. Denk hierbij aan dry needling/myofasciale release of bijvoorbeeld medical taping.

Tegenwoordig zitten we bijna elke dag met een verkeerde houding of gebogen nek achter de computer, laptop, tablet en telefoon. Meestal gaat dat een lange tijd goed, maar ineens krijgen we last van de nek. De juiste tips en houdingsadviezen kunnen onze fysiotherapeuten u vertellen in combinatie met een oplossingsgerichte therapie. 

Hernia?

Bij nekklachten en uitstraling heeft u niet meteen een hernia, zoals u al snel leest op internet. Laat u erst goed onderzoeken en bespreek de diagnose en het behandelplan met de therapeut. Ook in het geval van een hernia wordt er meestal een conservatief traject (zonder operatie) ingezet.

Manuele therapie?

Met nekklachten hoeft u niet altijd naar de manueel therapeut toe. Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met nekklachten en hoe deze te verhelpen, maar ook in de toekomst te voorkomen. Heeft u langdurig aanhoudende klachten en helpen verschillende therapievormen geprobeerd? Dan is een manueel therapeut mogelijk wel een goede optie voor u.

Manueel therapeuten:
- Maureen Olijkhoek
- Ron Langelaan

Aangesloten bij het RugNetwerk:
- Robby Boes
- Ron Langelaan
- Maureen Olijhoek
- Dimitry Roschar

Afspraak maken?

Onze fysiotherapeuten nemen nekklachten serieus, goede diagnostiek, duidelijke informatie en een helder behandelplan. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De Kwakel Noorddammerweg 30
0297-521539
Amstelveen Stationsstraat 15-17
020-6411642