Maak een afspraak

Positie-duizeligheid (BPPD)

Ervaart u klachten van duizeligheid? Voelt dit aan als een draaiduizeligheid, lees dan meer!

Ervaart u klachten van duizeligheid? Voelt dit aan als een draaiduizeligheid (of het ervaren van een draaisensatie? Dan kan het zijn dat u BPPD heeft.

BPPD staat voor Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid. Benigne betekent ‘ongevaarlijk’ en paroxysmale staat voor ‘in aanvallen optredend’. BPPD staat dus voor goedaardige, kortdurende duizeligheidsaanvallen die ontstaan door positieverandering.

 

BPPD wordt veroorzaakt door een stoornis van het evenwichtsorgaan in het binnenoor. In het evenwichtsorgaan bevinden zich kristallen. Bij BPPD zijn deze kristallen losgeraakt en hebben zich verplaatst naar een andere plek in de halfcirkelvormige kanalen in het evenwichtsorgaan dan waar ze horen. Het loslaten van de kristallen kan optreden na een hoofdongeval, een ooroperatie, bij een ontsteking of doorbloedingsstoornissen van het binnenoor of na langdurige bedrust. In de meeste gevallen is er echter geen duidelijke oorzaak aantoonbaar.

 

Deze klachten kunnen goed te behandelen zijn met fysiotherapie. De behandeling verschilt per type BPPD. Mocht u deze klachten ervaren neem dan contact met ons op. Onze therapeut Debby Rensema (Amstelveen) kan een afspraak met u maken. Wij hebben persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) tot onze beschikking en mocht/kunt u niet naar de praktijk komen dan kunnen wij met u videobellen om de klachten/ behandeling door te nemen.

 

Neem contact op door ons te bellen, 020-6411642. U kunt ons ook via de website een berichtje sturen door op de afspraak knop te klikken.

Dimitry Roschar 24 april 2020

Contact opnemen

Maakt al dat interessante nieuws je nieuwsgierig naar onze praktijk? Kom een keer langs om kennis te maken bij 1 van onze praktijken in Amstelveen of Uithoorn!