Amstelveen De Kwakel Uithoorn


Trainen tijdens je zwangerschap

Deze training is bedoeld voor vrouwen die graag tijdens de zwangerschap willen blijven trainen met een zekere intensiteit of die gewoon graag zo lang mogelijk fit willen blijven.

In de les worden gezamelijke oefeningen (op de mat) gedaan, gericht op het onderhouden dan wel verbeteren van de kracht, stabilliteit en mobiliteit van uw buik-, rugspieren en wervelkom. Deze oefeningen zijn zeer geschikt ter preventie van overbelastingsklachten en ook heel goed uitvoerbaar bij beginnende bekkenklachten. Bewustwording van uw houding en beweging is een belangrijk onderdeel van deze oefenserie, zodat u ook een vertaling kan maken naar situaties in uw dagelijks leven.

Vervolgens wordt er op fitnessapparatuur getraind. Een deel van dit trainingsgedeelte is gericht op conditieverbetering d.m.v. cardioapparatuur (fiets, loopband, roei-ergometer, crosstrainer en steptrainer). Een ander deel bestaat uit circuittraining op fitnessapparatuur ter verbetering van spierkracht. Iedere les wordt afgesloten met het gezamelijk doen van rekkings-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

Hoe werkt het?

De lessen zijn bedoeld om u fysiek optimaal voor te bereiden op de bevalling (wij zullen het niet hebben over theoretische aspecten omtrent zwangerschap en bevalling). Ook na de bevalling zal u profijt hebben van een goede conditie. Een goede conditie bevordert namelijk het herstelproces.

hockey.jpg
hockey.jpg
tennis.jpg
swimming.jpg
voetbal.jpg
volley.jpg