Savornin Lohmanlaan | Tel: 020-7979852
Stationsstraat | Tel: 020-6411642
Amstelhof | Tel: 0297-521539

Therapievormen

Karel Muns Fysiotherapie is gespecialiseerd in diverse vormen van therapie. Voor meer informatie over een van de therapieen kunt u het betreffende onderdeel bekijken, of contact opnemen met een van onze medewerkers.

Bel Amstelveen Savornin Lohmanlaan

Bel Amstelveen Stationsstraat

Bel De Kwakel Amstelhof


Sportfysiotherapie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Sportfysiotherapeuten bieden curatieve, preventieve en prestatiebevorderende zorg aan op het niveau van sport, van breedtesport tot en met topsport. Binnen de sportfysiotherapieis karakteristiek dat de doelstellingen minder gericht zijn op het beïnvloedenvan stoornissen, maar meer op beperkingen  en participatie tijdens de uitoefening vansportactiviteiten, zowel breedte-, wedstrijd-, als topsport. De sportfysiotherapeut onderscheidtzich vooral door specifieke kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor de sportrevalidatie. De keuzes die de therapeut maakt voor specifieke verrichtingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten (evidence based practice), praktijkervaringskennis en de in de (sport)fysiotherapie ontwikkelde richtlijnen. De sportfysiotherapeut is met zijn specifieke competenties in staat om de algemene fysiotherapeutische verrichtingen aan te passen aan het niveau van de sporter en de patiënt. Hij neemt daarbij  (inspannings-)fysiologische en biomechanische processen in acht die, ten gevolge van de problematiek, een rol spelen en die nodig zijn om op het oude sportniveau weer te kunnen presteren.

Voor ieder een op maat gemaakt plan:

1. Alle sporters met sportgerelateerde zorgvragen die een specialistisch antwoord behoeven. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen: 

a. Recreatiegerichte/breedte sporters
b. Prestatiegerichte/wedstrijdsporters
c. Topsporters

De sportrevalidatie richt zich op de periode vanaf het ontstaan van de blessure totdat de sporter zijn sport hervat op het hoogst haalbare niveau. 

2. Mensen die na een langdurige periode van inactiviteit (weer) actief willen gaan bewegen of sporten en daarbij mogelijk gezondheidsrisico’s lopen. 

3. Chronisch zieken die een hulpvraag hebben op het gebied van sport en bewegen in relatie tot hun aandoening 

Sportadvies voor niet sporters en ongetrainden   

Als u wel wat actiever wilt worden, maar u weet niet goed hoe te beginnen, wat verantwoord is en / of wat het beste bij u past, kies dan voor de sportfysiotherapeut. Hij of zij heeft door zijn uitgebreide opleiding en ruime ervaring, specialistische kennis van uw fysieke (on)mogelijkheden en de verschillende sportbelastingen. Samen met u wordt een professioneel trainingsprogramma opgesteld zodat u verantwoord aan de slag kunt gaan zonder blessures.

Karelmuns.nl plaatst cookies in je browser die wij gebruiken voor functionele, analytische en marketing doeleinden.
Akkoord