Savornin Lohmanlaan | Tel: 020-7979852
Stationsstraat | Tel: 020-6411642
Amstelhof | Tel: 0297-521539

Therapievormen

Karel Muns Fysiotherapie is gespecialiseerd in diverse vormen van therapie. Voor meer informatie over een van de therapieen kunt u het betreffende onderdeel bekijken, of contact opnemen met een van onze medewerkers.

Bel Amstelveen Savornin Lohmanlaan

Bel Amstelveen Stationsstraat

Bel De Kwakel Amstelhof


Orthopedische revalidatie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Heup: pre- en postoperatieve therapie THP

Bij de intake worden de heupklachten geïnventariseerd. Dit wordt mede gedaan aan de hand van vragenlijsten, opgesteld door het KNFG. Daarnaast wordt gekeken naar uw thuissituatie en welke problemen dit met zich mee brengt. Op deze manier wordt een totaal beeld gecreëerd van de situatie. Daarna zal samen met de fysiotherapeut doelstellingen worden geformuleerd waar u naar toe kan werken voor en ook na de operatie.

Voor de operatie zal met name de nadruk liggen op het zo sterk mogelijk maken van de musculatuur. Hierbij zal het accent liggen op de bovenbeen-, bil- en heupspieren. Het versterken van de spieren rondom het gewricht zorgt ervoor dat u na een operatie makkelijker hersteld.

Tevens zal aandacht gelegd worden op de situatie na de operatie. Wat wordt er van u verwacht, wat mag u wel en niet doen en hoe zal het revalidatie proces eruit komen te zien. Hierbij hoort ook het leren lopen met krukken. Om hiermee te wennen wordt dit al voor de operatie geoefend.

Na de operatie zal gericht gewerkt worden aan de vooraf geformuleerde doelstellingen. Hierbij is het van belang dat u goed loopt (met en zonder krukken) en dat de kracht van de spieren rondom de heup weer optimaal wordt.

Gedurende het traject zullen verschillende meetmomenten zijn waarbij uw voortgang in kaart wordt gebracht. Aan de hand hiervan worden de doelstellingen eventueel aangepast.

Het doel is dat u na de therapie zelfstandig de functie van de heup op peil kan houden, hiervoor geven wij u een aantal oefeningen en adviezen mee.

Karelmuns.nl plaatst cookies in je browser die wij gebruiken voor functionele, analytische en marketing doeleinden.
Akkoord