Savornin Lohmanlaan | Tel: 020-7979852
Stationsstraat | Tel: 020-6411642
Amstelhof | Tel: 0297-521539

Therapievormen

Karel Muns Fysiotherapie is gespecialiseerd in diverse vormen van therapie. Voor meer informatie over een van de therapieen kunt u het betreffende onderdeel bekijken, of contact opnemen met een van onze medewerkers.

Bel Amstelveen Savornin Lohmanlaan

Bel Amstelveen Stationsstraat

Bel De Kwakel Amstelhof


Mulligan Concept

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het Mulligan concept is een specifieke fysiotherapeutische behandelmethode voor gewrichtsklachten van het gehele lichaam. De methode Mulligan is gebaseerd op de theorie dat veel gewrichtsklachten ontstaan door een "positiefout" of een "sporingsfout" binnen een gewricht. Door "repositionering", het herstellen van de juiste positie en "sporing", wordt er een herstel teweeg gebracht van het pijnlijke gewricht.

De behandeling bestaat uit een passieve handgreep van de fysiotherapeut en het gelijktijdig uitvoeren van een actieve beweging van de patiënt. Mulligan is een geschikte behandeltechniek voor zowel de acute als de chronische klachten. De behandeltechniek is pijnvrij waarbij de toegepaste techniek binnen één behandeling meerdere keren herhaald wordt. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van tape, een fixatiegordel, huiswerkoefeningen.
Mulligan is naast het behandelen van gewrichtsklachten, zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog, effectief gebleken bij de behandeling van hoofdpijn en duizeligheidsklachten.
Karelmuns.nl plaatst cookies in je browser die wij gebruiken voor functionele, analytische en marketing doeleinden.
Akkoord