Savornin Lohmanlaan | Tel: 020-7979852
Stationsstraat | Tel: 020-6411642
Amstelhof | Tel: 0297-521539

Therapievormen

Karel Muns Fysiotherapie is gespecialiseerd in diverse vormen van therapie. Voor meer informatie over een van de therapieen kunt u het betreffende onderdeel bekijken, of contact opnemen met een van onze medewerkers.

Bel Amstelveen Savornin Lohmanlaan

Bel Amstelveen Stationsstraat

Bel De Kwakel Amstelhof


Longrevalidatie (COPD)

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

COPD en astma zijn chronische aandoeningen. Als gevolg van deze aandoeningen kan het zijn dat u problemen ervaart in het dagelijks leven, bijvoorbeeld dat u benauwdheid ervaart tijdens activiteiten of dat u sneller moe bent dan voorheen. Door middel van gerichte training is er iets te doen aan deze klachten. U kunt bij ons onder deskundige begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut trainen om de kracht en het uithoudingsvermogen te verbeteren, met als doel activiteiten te hervatten met zo min mogelijk beperkingen.

Ons programma duurt drie maanden waarbij twee keer per week getraind wordt, één keer per week in de zaal en één keer per week in het zwembad. Indien u niet graag in het zwembad traint is het mogelijk om twee keer in de zaal te trainen. Het doel van het programma is om u te begeleiden en stimuleren om na drie maanden zelfstandig uw activiteiten weer op te pakken.  Naast het werken naar uw persoonlijke doelen door middel van kracht en conditie training, zullen we aandacht besteden aan uw ademhalingstechniek, het leren aanvoelen van uw grenzen en eventueel hoesttechnieken.

Allereerst zult u individueel begeleid worden om zo het programma op uw situatie en niveau af te stemmen. Om het trainingsschema goed af te stemmen is het belangrijk om uw hartslag, bloeddruk, longcapaciteit en zuurstofopname te meten in zowel rust als in beweging. Ook tijdens de trainingen zullen deze regelmatig worden gemeten en bijgehouden. Zo kunt u optimaal trainen onder professionele begeleiding. Na een periode van 4 weken kunt u er voor kiezen om de groepstraining of aqua fysio te volgen.

In sommige situaties is het aan te raden om individueel, 1 op 1 te trainen. Dit kan zijn omdat u het prettiger vind om volledige begeleiding te krijgen of omdat bij training uw aandoening het risico op complicaties kan vergroten.

Groepstraining

Wanneer u al enige tijd aan het trainen bent, kan het prettig zijn om dat in een groep te doen. Dit kan erg motiverend werken en u kunt ervaringen uitwisselen. De groepen zullen uit maximaal 5 personen bestaan, zodat goede begeleiding mogelijk is. De mate van begeleiding is uiteraard minder dan bij de individuele training.

Aqua fysio (water training)

Naast trainen met apparatuur is het tevens mogelijk om in het water te trainen. Het trainen in water heeft als voordeel dat u minder gewicht draagt met uw lichaam. Dit resulteert in een training van lichte intensiteit en veel herhalingen, waardoor het uithoudingsvermogen van de spieren beter wordt. Uiteraard is het afhankelijk van uw aandoening of situatie of dit een mogelijkheid is. Sommige mensen kunnen last krijgen van de chloorlucht of bij de afwisseling van warm naar koud en andersom. In geval dat er geen contra-indicatie is kunt u met deze therapievorm goede resultaten boeken.

Karelmuns.nl plaatst cookies in je browser die wij gebruiken voor functionele, analytische en marketing doeleinden.
Akkoord