Savornin Lohmanlaan | Tel: 020-7979852
Stationsstraat | Tel: 020-6411642
Amstelhof | Tel: 0297-521539

Therapievormen

Karel Muns Fysiotherapie is gespecialiseerd in diverse vormen van therapie. Voor meer informatie over een van de therapieen kunt u het betreffende onderdeel bekijken, of contact opnemen met een van onze medewerkers.

Bel Amstelveen Savornin Lohmanlaan

Bel Amstelveen Stationsstraat

Bel De Kwakel Amstelhof


Bedrijfsfysiotherapie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Arbeid gerelateerde klachten zorgen voor hoge verzuimcijfers. Wij kunnen u ondersteunen bij het gezond houden van uw bedrijf en samen met u het ziekteverzuim aanpakken. Door een fysiotherapeut binnen uw bedrijf te halen voor één of meer dagdelen per week kunt u veel tijd en geld besparen. Wij bieden deskundige ondersteuning bij de aanpak en preventie  van verzuim.

 

Preventie

De bedrijfsfysiotherapeut houdt zich bezig met het opsporen en voorkomen van fysieke klachten binnen bedrijven middels advies, werkplekonderzoek, tilvaardigheidstrainingen, medische bedrijfsfitness, inloopspreekuur en fitheidstesten. Uit ervaring blijkt dat de samenwerking tussen de bedrijfsarts, de verzuimmanager, de teamleiders en de bedrijfsfysiotherapeut zeer goede resultaten oplevert. 

Aanpak

In overleg met de bedrijfsarts, kunnen werknemers met bestaande klachten binnen het bedrijf behandeld worden. Wij zijn gecontracteerd bij alle zorgverzekeraars, wanneer uw werknemer aanvullend verzekerd is, declareren wij de kosten naar de zorgverzekeraar volgens de afspraken. Wij hebben ruim 200 partners door heel Nederland, dat wil zeggen dat wij u door heel Nederland  van dienst kunnen zijn. 

Werkplekonderzoek en -aanpassing

Door de juiste werkplekinrichting kunnen werknemers op de correcte manier werken, een goede houding zorgt ervoor dat men beter, efficiënter en met meer plezier zijn werkzaamheden kan uitoefenen. Nadat de bedrijfsfysiotherapeut langs is geweest, zijn de werknemers zelf in staat hun werkplek op de juiste manier in te richten. De werknemers krijgen ook individuele adviezen om hun werkgedrag te verbeteren. Zo kunnen onnodige klachten aan het beweegapparaat voorkomen worden.

Tilvaardigheidstraining

Door verkeerd tillen en overbelasten, kunnen klachten ontstaan. Met name de rug, schouders en knieën zijn erg blessure gevoelig. Zonder de juiste maatregelen te nemen gaan de acute klachten vaak over in chronische klachten met alle gevolgen van dien. Dit kan leiden tot langdurige arbeidsongeschiktheid. Het vervangen van ziek personeel zal de kosten verder opdrijven. Onze tilvaardigheidstraining helpt dit te voorkomen. Na de training beschikken de werknemers over de nodige kennis om rug-, schouder- en knieklachten te voorkomen door effectieve en adequate werkgewoontes. De kennis van de werknemers is overdraagbaar en zal daarom voor continuïteit zorgen en uw bedrijf gezond houden. 

Medische bedrijfsfitness

Wij bieden preventieve oefenprogramma's om ziekteverzuim te voorkomen en curatieve revalidatie om het herstel te stimuleren. De trainingen zijn gericht op snellere arbeid re-integratie. Na het diagnosticeren van de klacht, wordt een trainingsprogramma gemaakt en kan de werknemer onder begeleiding van een fysiotherapeut werken aan zijn herstel. Het is ook mogelijk uw werknemers in groepen te laten revalideren. Wij zijn aangesloten bij ruim 200 sportcentra door heel Nederland, dat wil zeggen dat wij u werknemers overal “in-company” kunnen helpen revalideren.

Inloopspreekuur

Voorkomen is beter dan genezen. Werknemers met beginnende klachten kunnen direct onderzocht worden. Vaak is een goed advies al voldoende om uitval door ziekte te voorkomen. Wanneer een klacht zich vaak voordoet binnen uw bedrijf, zal de bedrijfsfysiotherapeut uitzoeken waar de oorzaak ligt en advies uitbrengen. 

Fitheidstesten

De fitheidstesten zijn bedoeld om de gezondheid van uw bedrijf in kaart te brengen. Zo kunt u de risicogroep binnen uw bedrijf confronteren met de gegevens en motiveren hun leefstijl te verbeteren. De fitheidstesten zullen de werknemers motiveren om gezonder te leven en meer te gaan bewegen. Dit leidt tot fitter personeel, vermindering van ziekteverzuim en verhoging van werkproductiviteit.
Wat er gemeten wordt:
- Bloeddruk en polsslag
- Gewicht, taille en vetpercentage
- Cholesterol en glucose
- Longcapaciteit en longfunctie
- Uithoudingsvermogen (conditie)

De testgegevens worden weergegeven in een overzichtelijk testrapport. Aan de hand hiervan kunnen de werknemers advies krijgen over bewegen, voeding en leefstijl.

De voordelen van bedrijfsfysiotherapie op een rij:

- Reductie van verzuimkosten

- Vroegtijdige diagnostiek

- Laagdrempelig

- Vergroot het vertrouwen van de werknemers

- Snelle en concrete aanpak

- Bespaart dure re-integratietrajecten

- Verhoogt de arbeidsproductiviteit.

 

Karelmuns.nl plaatst cookies in je browser die wij gebruiken voor functionele, analytische en marketing doeleinden.
Akkoord