Savornin Lohmanlaan | Tel: 020-7979852
Stationsstraat | Tel: 020-6411642
Amstelhof | Tel: 0297-521539

Therapievormen

Karel Muns Fysiotherapie is gespecialiseerd in diverse vormen van therapie. Voor meer informatie over een van de therapieen kunt u het betreffende onderdeel bekijken, of contact opnemen met een van onze medewerkers.

Bel Amstelveen Savornin Lohmanlaan

Bel Amstelveen Stationsstraat

Bel De Kwakel Amstelhof


Aqua

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Aqua training in groepen

Voor leden van HealthCity en Healthclub Amstelhof is Aqua training is een leuke manier van bewegen in het water, waarbij het gehele lichaam getraind kan worden. Denk hierbij aan armspieren, beenspieren en buikspieren. Aqua Fysio wordt gegeven in groepsverband en onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Aqua bewegen is een training waar gebruik gemaakt wordt van de opwaartse druk van het water. In het water voelt uw lichaam bijna gewichtloos. Hierdoor kunnen bewegingen die met droog oefenen moeilijk gaan, in het water gemakkelijker uitgevoerd worden. Hierdoor kan op een optimale en veilige manier getraind worden. Zonder uw gewrichten zwaar te belasten werkt u aan een betere conditie en sterkere spieren. Om dit te realiseren maken we gebruik van verschillende oefenmaterialen (drijfmiddelen en dumbells). Deze manier van trainen is ideaal voor mensen die hun uithoudingsvermogen en kracht willen verbeteren.

Aqua training is uitermate geschikt bij overgewicht, reumatische klachten, artrose en bij nek- schouder- en rugklachten. Tevens is deze manier van trainen geschikt voor mensen die (tijdelijk) minder belastbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan revalidatie na een operatie of traumatisch ongeval.

Op de volgende dagen en tijden wordt Aqua training gegeven bij Fysiotherapie Amstelhof:

Maandag 9.00 – 10.00 uur

Donderdag 9.00 – 10.00 uur

Vrijdag 10.30 -11.30 uur


Op de volgende dagen en tijden wordt Aqua training gegeven in Amstelveen, locatie Escapade 1 (bij Healthcity):

Maandag 9.00 - 10.00 uur en 10.00 - 11.00 uur

Dinsdag 8.00 - 9.00 uur, 9.00 - 10.00 uur 

Vrijdag 9.00 - 10.00 uur en 10.00-11.00 uur

Hydro Therapie voor patiënten individueel

Hydrotherapie kan voor mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten een positieve uitwerking hebben. Cliënten met bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose of chronische pijn, geven aan dat zij dankzij hydrotherapie minder pijn ervaren. U oefent deze therapievorm in een warmwaterbad van 1.40 m diep. Zo leert u uw gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen, en vermindert de pijn of verdwijnt deze compleet. Het water laat u meer oefeningen doen dan op het droge, zonder verergering van klachten.

Hydrotherapie kan bijvoorbeeld worden ingezet bij een gebroken been, een nieuwe knie, heup of na andere operatieve ingrepen. De opwaartse druk van het water vermindert de belasting op het been. Voordeel hiervan is dat u uw looptechniek kunt oefenen zonder overbelasting van uw been of gewrichten.
Tezamen met plezier en ontspanning werkt u aan verbetering van uw klachten, uw conditie en mobiliteit. U hoeft niet te kunnen zwemmen om aan hydrotherapie mee te kunnen doen. U kunt hydrotherapie apart aanvragen, maar kan ook deel uitmaken van uw behandeling.

Karelmuns.nl plaatst cookies in je browser die wij gebruiken voor functionele, analytische en marketing doeleinden.
Akkoord