Amstelveen De Kwakel Uithoorn


Het Mulligan concept is een specifieke fysiotherapeutische behandelmethode voor gewrichtsklachten van het gehele lichaam. De methode Mulligan is gebaseerd op de theorie dat veel gewrichtsklachten ontstaan door een "positiefout" of een "sporingsfout" binnen een gewricht. Door "repositionering", het herstellen van de juiste positie en "sporing", wordt er een herstel teweeg gebracht van het pijnlijke gewricht.

De behandeling bestaat uit een passieve handgreep van de fysiotherapeut en het gelijktijdig uitvoeren van een actieve beweging van de patiënt. Mulligan is een geschikte behandeltechniek voor zowel de acute als de chronische klachten. De behandeltechniek is pijnvrij waarbij de toegepaste techniek binnen één behandeling meerdere keren herhaald wordt. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van tape, een fixatiegordel, huiswerkoefeningen.
Mulligan is naast het behandelen van gewrichtsklachten, zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog, effectief gebleken bij de behandeling van hoofdpijn en duizeligheidsklachten.
Untitled-1.jpg
boxing.jpg
boxing.jpg
gymnastic.jpg
wrestling.jpg
voetbal.jpg