Long Fonds

Wij zijn aangesloten bij het long fonds, wat houdt dat in?

Long Fonds

Wat houdt dat in?

COPD en astma zijn aandoeningen aan de luchtwegen en longen. Dit zijn de twee meest voorkomende klachten aan de luchtwegen. In ons land hebben bijna 600.000 mensen COPD en zijn er ruim 640.000 mensen met astma.

COPD

COPD is een longziekte waarbij uw longen zijn beschadigd. Door de beschadiging heeft u minder zuurstof. Normale dagelijkse activiteiten worden hierdoor belemmerd. COPD is een verzamelnaam voor 2 verschillende aandoeningen:

1. Chronische bronchitis: Hierbij zijn uw bronchiën (vertakkingen van uw luchtpijp) steeds ontstoken. Dit zorgt voor verhoogde slijmproductie, waardoor ademhalen steeds moeilijker wordt.

2. Longemfyseem: hierbij verdwijnen er langzaam longblaasjes (uiteinden van de luchtwegen). In de longblaasjes wordt er zuurstof in het bloed opgenomen en afvalstoffen uit het bloed worden gehaald. Hoe minder longblaasjes hoe moeilijker de ademhaling wordt.

Astma

Astma is een ontsteking van de longen. Deze ontsteking is blijvend. Bij astma reageren uw longen heftiger op sommige prikkels. Hierdoor treedt er een reactie op in de longen, waardoor benauwdheid en hoesten optreedt. Voor ieder persoon zijn de prikkels anders.

Fysiotherapie bij COPD en Astma

Als fysiotherapeut kunnen wij u leren om laten gaan met de gevolgen van COPD en Astma. Door middel van beweging en ademhalingsoefeningen, kunnen wij u helpen om te gaan met COPD en Astma.

Dimitry Roschar 05 november 2019

Contact opnemen

Maakt al dat interessante nieuws je nieuwsgierig naar onze praktijk? Kom een keer langs om kennis te maken bij 1 van onze praktijken in Amstelveen of Uithoorn!