ArtroseNetwerk

Wij zijn aangesloten bij het ArtroseNetwerk, wat houdt dat in?

ArtroseNetwerk

Wat houdt dat in?

Slijtage aan gewrichten (artrose) veroorzaakt vaak ernstige pijnklachten. Dit kan uw leven behoorlijk beïnvloeden. Voor de beste behandeling is een goed beeld nodig van uw specifieke klachten. Zorgverleners uit verschillende vakgebieden hebben hun eigen kennis en inzichten. Bijvoorbeeld fysiotherapeuten, huisartsen en orthopedisch chirurgen. In het Artrosenetwerk West Nederland bundelen wij die deskundigheid. Zo kunnen wij als fysiotherapeuten uw artroseklachten nóg beter behandelen.

Als fysiotherapeuten verzorgen wij een ‘op uw doel’ afgestelde behandeling. Deze behandeling zal voornamelijk bestaan uit oefentherapie. Hiermee hopen wij een eventuele operatie aan heup of knie zo lang mogelijk uit te stellen. Ook is het mogelijk om de periode voor een geplande heup of knie operatie(preoperatief) te trainen. Dit doen we volgens het ‘better in, better out’ principe.

Sinds 2018 heeft de zorgverzekeraar bepaald dat mensen met heup- en knieartrose 12 fysiotherapie behandelingen uit het basis pakket vergoed krijgen(eigenrisico). Hiervoor is een verwijzing nodig van een huisarts en/of specialist.

Dimitry Roschar 29 september 2019

Contact opnemen

Maakt al dat interessante nieuws je nieuwsgierig naar onze praktijk? Kom een keer langs om kennis te maken bij 1 van onze praktijken in Amstelveen of Uithoorn!