Savornin Lohmanlaan | Tel: 020-7979852
Stationsstraat | Tel: 020-6411642
Amstelhof | Tel: 0297-521539

Therapie

Karel Muns Fysiotherapie is gespecialiseerd in diverse vormen van therapie. Voor meer informatie over een van de therapieen kunt u het betreffende onderdeel bekijken, of contact opnemen met een van onze medewerkers.

Bekkenbodemtherapie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Fysiotherapie bij bekkenbodemklachten

Fysiotherapie bij bekkenbodemklachten is bedoeld voor mensen van wie de klachten het gevolg zijn van functiestoornissen van de bekkenbodem zoals incontinentie, obstipatie, verzakkingen en pijn. De klachten kunnen onder ander zijn; ongewild een paar druppels urine verliezen, de ontlasting niet goed op kunnen houden of juist moeilijk kwijt kunnen . Veel mensen schamen zich hiervoor. Vaak zijn de klachten terug te voeren op het niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze problemen krijgen door verschillende oorzaken. Fysiotherapie verbetert met name de functie van de bekkenbodem. In overleg wordt een behandelplan opgesteld en inzicht en uitleg gegeven over de oorzaak van de klacht. Daarnaast wordt persoonlijk advies gegeven over houding, beweging en ademhaling.

Bekkeninstabiliteit en lage rugklachten

Pijn kan ontstaan tijdens of na de zwangerschap. Instabiliteit is het sleutelwoord waarmee de meeste verschijnselen kunnen worden verklaard. De instabiliteit wordt veroorzaakt door het niet goed samenwerken van romp-en beenspieren. Deze instabiliteit kan veel gevolgen hebben in het dagelijks leven op allerlei niveau's. Een optimale behandeling houdt een fysiek trainingsprogramma in gecombineerd met uitleg over de betekenis van pijn, het verminderen van bewegingsangst en het komen tot ontspanning.

Karelmuns.nl plaatst cookies in je browser die wij gebruiken voor functionele, analytische en marketing doeleinden.
Akkoord